Frustration Island

 

Op vrijdag 25 mei, zaterdag 26 mei en zondag 27 mei 2018 spelen De Profeten Frustration Island in de Piket Loods op de Citadel te Diest.

Frustration Island is een knotsgekke bewerking van de Griekse klassieker Odyssee, geschreven door Homerus. Het verhaal vertelt de desastreuze terugreis van koning Odysseus. De meester strateeg Odysseus bedenkt het doorslaggevende Trojaanse paard waarmee de Grieken na tien jaar een eind kunnen maken aan de uitputtende Trojaanse Oorlog. Veel tijd om van deze roemrijke overwinning te genieten is er niet. Odysseus weigert de Goden te bedanken voor de overwinning en moet zeven jaar lang van eiland naar eiland hoppen om uiteindelijk terug bij zijn geliefde Penelope op Ithaca thuis te komen.

De schaar werd door niemand minder dan Koen De Graeve van de Kakkewieten stevig in dit antiek verhaal gezet. Oddie (Odysseus) trekt niet ten strijde met een groot leger, maar met een thermos en boterhammetjes van z’n mama. De bekende elementen van de Odyssee passeren de revue: het Trojaanse Paard, de Cycloop, de Sirenen, een bezoek aan de Onderwereld en bemoeizuchtige goden.

De regie en bewerking is in handen van Sander Brants. Hij levert met deze komische bewerking zijn eindwerk af voor de regiecursus van de Hagelandse Academie voor Muziek en Woord.

De Profeten kiezen er resoluut voor om dit absurde verhaal neer te poten op locatie. Ze bouwen met stellingen een levensecht Grieks theater op de historische citadel te Diest.

Spel: Niels Bergen, Ewout Celis, Pieter Claes, Silke Jacobs, Bart Rasschaert & Alexander Vandebeek
Regie & bewerking: Sander Brants
Tekst: Koen De Graeve naar De Odyssee van Homerus.

Praktische info

Aanvang: 20u30
Locatie: Piket Loods, Citadel Diest
Parking: Er is voldoende gratis parking voorzien op de citadel. Volg de pijlen.
Kostprijs: 7 euro voor gewone tickets, 5 euro voor -26 (op vertoon van ID)
Opgelet: De betaling van je tickets gebeurt aan de kassa op de avond van de voorstelling. Dit kan cash of met de bankcontact app.

We hanteren vrije zit.

Wil je graag komen kijken?

Reserveer dan nu je tickets!